F.C. Uitgeest: er was veel ‘loos’

Nieuws

De Nederlandse taal kent veel woorden die eindigen op ‘loos’ met als definitie leeg of zonder inhoud.

Een flink aantal van die begrippen was van toepassing op de verloren wedstrijd tegen het Amsterdamse AGB. Met maar liefst 5-0 werd de Uitgeester formatie kansloos afgedroogd tegen een tegenstander die niet zoveel beter was, maar wel de fut en energie had om er vandaag iets van te maken in tegenstelling tot de gasten die, eigenlijk voor het eerst dit seizoen, futloos in het veld rondliepen. Gelukkig voor de toch weer trouw meegereisde supporters was er aan het einde een hoogstandje van de tegenstander toen Berrenstein met een fraaie trap vanaf de middenlijn de te ver voor zijn doel staande Sven Koning verraste met een fraaie lob die alleen nog maar heilloos naar de bal kon graaien.
Een staande ovatie was zijn deel, ook van spelers en supporters van F.C. Uitgeest die zich op dat moment inmiddels al hulpeloos en radeloos waanden.

F.C. Uitgeest startte zonder de geschorste Jelle Hopman, de afwezige Jorn Brouwer en de nog geblesseerde Lester Half.
Het begin was nog wel goed maar in de 15e minuut kwam het team ongelukkig op achterstand door een eigen doelpunt van Paul Groen die de bal waardeloos raakte waarna keeper Sven Koning ineens op het verkeerde been stond.1-0.
F.C. Uitgeest wilde daarna nog wel maar ontbeerde vandaag ideeën en het vernuft om potten te breken. Initiatiefloos dus. Na rust werd het allemaal nog erger.
In de 67e minuut was het Benhammouch die zielloos geploeter in de achterhoede afstrafte. 2-0. Veelzeggend was dat pas in de 74e minuut de eerste fraaie combinatie van de dag voor F.C. Uitgeest viel te noteren. Het gaf de Uitgeester burger enige moed maar dat werd al snel afgestraft door een counter van AGB, netjes afgerond door uitblinker Aamrani. 3-0. De gasten vielen daarna snel in een peilloos gat. Er lukte niet veel meer en toen dezelfde Aamrami in de 81e minuut, na een bijna contactloze aanraking van Thomas Duijn, mocht aanleggen voor de 4-0 was het helemaal gedaan met de ambitie om er nog iets van te maken vandaag.
Moedeloos hingen de schouders naar beneden en was er alleen nog maar het hulpeloze wachten op het verlossende eindsignaal van scheidsrechter Tiesinga. Gelukkig was daar echter in de slotminuten nog de weergaloze actie van Berrenstein die met zijn wondergoal de eindstand op 5-0 bracht. Voor veel spelers is er volgende week het ICGT en voor anderen op zondag de thuiswedstrijd tegen DEM. Kritiekloos kan deze wedstrijd niet blijven dus optimistisch als supporters altijd zijn zal er bij hen die spelen vast verbetering te zien zijn. Al was het maar door het woord ‘strijdloos’ te veranderen in ‘strijdbaar’.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, de Wit (70e Beentjes) , Groen, Vrouwe, T.Duijn, E.Sinnige, Dijkkamp (70e van Rossum), Olgers, Adrichem, Dekker, J.Duijn (30e Smit).