F.C. Uitgeest en de wedstrijd van het zure verlies.

Nieuws

Voetbal is vaak opgetelde individuele psychologie. Zeker in situaties waarin als gevolg van een rode kaart het ene team met tien man komt te staan en het andere team zich ineens, bij een 2-1 voorsprong, in een overtalsituatie ziet. Het gevolg: het team van tien krijgt iets onverzettelijks en de bijna zekere overwinnaar gaat twijfelen. Aanvallen of verdedigen? F.C. Uitgeest kwam er niet uit, Velsen toonde lef en werd beloond met een uiteindelijke verdiende 2-3 overwinning. Het kwam ze toe.

F.C. Uitgeest startte weer eens met Lester Half in de basis, de afwezige Paul Groen in het hart van de verdediging werd vervangen door Tomas Duijn en Emiel Sinnige verving de nog geschorste Jelle Hopman op de linksbackplaats. FCU begon dramatisch aan de westrijd. Al na drie minuten lag de bal achter de verbouwereerde doelman Paul Roos nadat, absolute uitblinker vandaag, Groenewoud handig profiteerde van een foutje in de verdediging van de thuisclub. 0-1.

Het antwoord kwam snel. Een fraai uitgevoerde counter bezorgde in de 6e minuut de bal bij de snelle Mark Dijkkamp die een puike voorzet afleverde waar ( ja, ja daar is ie weer) Lester Half zijn voet tegenaan kon zetten. 1-1. Even later was het opnieuw raak en ook nu was Lester Half de maker. Goed doorzetten van Stan Vrouwe bracht de bal bij de handige spits die niet faalde. 2-1. Daarna in de 26e minuut de domme actie van keeper van der Lugt. Terwijl ploeggenoot Gutteling lag te kermen op de grond liet oud toparbiter Roelof Luinge het spel doorgaan en dat was ook precies wat Mark Dijkkamp deed. Voor van der Lugt het signaal om, dit in zijn ogen staaltje van onsportiviteit, te bestraffen met een poging Dijkkamp door midden te schoppen. Dat pikte de arbiter weer niet dus exit van der Lugt. Een op het oog gunstige wending voor de thuisclub. Niets was echter minder waar. Velsen kreeg kansen en al voor rust moest keeper Paul Roos een paar keer ingrijpen. Direct na rust was het wel raak. Rechtsbuiten Braaij liep eenvoudig binnen. 2-2. In de 64e minuut werd het allemaal nog erger toen Groenewoud eenvoudig profiteerde van een fout van keeper Paul Roos. 2-3. F.C. Uitgeest wilde nog wel maar was inmiddels onderdeel geworden van de wetten rondom “opgetelde individuele psychologie”. Sportwetten waar ook coaches geen invloed meer op hebben. Zo eindigde voor F.C. Uitgeest de derde wedstrijd in de week in een teleurstellende nederlaag. Jammer, maar er is gelukkig ook een andere psychologische voetbalwet en die luidt dat een team na een nederlaag altijd….? Na het zuur komt het zoet!

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Roos, de Wit, Vrouwe, T.Duijn ( 67e Dekker), E.Sinnige, Olgers (63e Brouwer), Smit, Putter, Dijkkamp (73e Yeboah), J.Duijn, Half.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Lester Half.

Terug van weggeweest doet hij al gelijk weer van zich spreken. Na een blik op de wijde wereld is het oog nu weer gericht op de bal. En hoe? Met twee treffers was hij vandaag het lichtpunt in een voor de thuisclub moeizame wedstrijd. Ga zo door is de boodschap van de jury.