F.C. Uitgeest en de wedstrijd van “De Wolf”

Nieuws

Natuurlijk zijn het spelers die overwinningen boeken zoals ook deze zondag bij F.C. Uitgeest tegen het sterke AFC’34 uit Alkmaar.
Toch is de hand van trainer Florian Wolf bij F.C. Uitgeest met de week meer zichtbaar. Net als vorig seizoen slaagt hij erin om gedurende het seizoen progressie te boeken met zijn spelers. Een gevolg van een duidelijke visie, keihard trainen en het gedisciplineerd nakomen van afspraken in het veld. Daarnaast staat hij iedere wedstrijd als een soort Diego Simeone van Atletico Madrid langs de kant van het veld fanatiek te coachen met als doel zijn spelers iedere minuut van de wedstrijd scherp te houden. Het werkt blijkbaar want ook het vooraf aan het seizoen hoog ingeschatte AFC’34 werd met 1-2 verslagen.

F.C. Uitgeest startte in de bekende opstelling van de afgelopen weken maar met ook nu weer met spelers op de bank die zomaar een basisplaats hadden kunnen krijgen. Bijna was er een droomstart want al na 28 seconden kon Mike Adrichem alleen op keeper Wiese aflopen. Helaas raakte hij de bal volledig verkeerd met een afzwaaier als gevolg. In de fase erna ontstond een fascinerend gevecht tussen twee ploegen die elkaar weinig ontliepen en de absolute wil hadden om te winnen. Vooral op het middenveld werd menig sportief robbertje uitgevochten met gelukkig het vandaag ijzersterke middenveld van FCU (Mike Olgers, Kick Smit en Emiel Sinnige) vaak als winnaar. Veel kansen leverde het aan beide kanten niet op maar boeiend was het wel.

Het was AFC’34 dat vroeg in de tweede helft (56e ) op voorsprong kwam. Een mooie voorzet van links werd prachtig gecontroleerd door Bas Kansen waarna hij even fraai keeper Sven Koning kansloos liet.1-0. Het FC Uitgeest van dit seizoen is echter uiterst veerkrachtig want nog geen vijf minuten later stond de wedstrijd weer op zijn kop. Eerst was er in de 60e minuut een geweldige loopactie van Mike Adrichem die nu alleen voor keeper Wiese niet faalde (1-1). Nog geen twee minuten later gevolgd door een gedurfd initiatief van de slim mee opgekomen rechtsback Dennis de Wit die besloot om de bal met de buitenkant rechtervoet op het doel te schieten.

Prachtig draaide de bal naar de hoek. 1-2. In de fase daarna moest F.C. Uitgeest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Soms met kunst en vliegwerk maar het doel werd ondanks het belachelijk veel tijd bijtrekken door scheidsrechter Toonen schoongehouden. Zo konden de gasten tot grote vreugde van supporters, staf en spelers met drie punten vertrekken. FC Uitgeest vindt zichzelf daarmee terug op de vijfde plaats van de ranglijst met vreemd genoeg maar vier punten achterstand op koploper JOS Watergraafsmeer.

In de oude Germaanse cultuur staat de wolf symbool voor de “overwinning” en in de Romeinse oudheid als de degene die de stichters van de grote stad Rome, namelijk Romus en Remulus,  in leven hield. De komende twee weken komt EDO op bezoek en gaan we voor de derby naar DEM.
De “Wolf” zal met zijn spelers zorgen voor winnen en overleven.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, de Wit, Groen, Vrouwe, Smit, Olgers, E.Sinnige, Muzo (88e T.Duijn), Adrichem (85e Yeboah), J.Duijn (75e Brouwer).