F.C. Uitgeest boekt vorstelijke overwinning

Nieuws

F.C. Uitgeest boekt vorstelijke overwinning

Zie haar lopen, de zwart-witte koe die als een koningin over de denkbeeldig aangebrachte vakken op het hoofdveld van F.C. Uitgeest schrijdt, een schare nieuwsgierige volgelingen achter zich, wachtend tot dat ene verlossende moment namelijk het deponeren van de vlaai en daarmee iemand gelukkig makend. Het hoort bij de loterij “Waar schijt de koe?” die op deze zondag werd gehouden. Even daarvoor had op het zelfde veld F.C. Uitgeest nog als een vorst geregeerd. Er werd een dik verdiende overwinning 4-2 behaald op F.C. Hillegom met maar één klein smetje namelijk twee onnodige tegendoelpunten.

F.C. Uitgeest startte met Mark Dijkkamp in de aanval als vervanger van de afwezige Jorn Brouwer terwijl Dennis de Wit op de backplaats de voorkeur kreeg boven Thomas Duijn. Vanaf de eerste minuut pakte F.C. Uitgeest de zaken voortvarend aan.
De bewegelijke aanvallers van F.C. Uitgeest met de snelle Margel Muzo en spits Mike Adrichem waren een voortdurende plaag voor de verdediging van F.C. Hillegom. De dadendrang van de thuisclub leidde al in de 6e minuut tot een schot op de paal van Margel Murzo. Vier minuten later was het wel raak. In het strafschopgebied belandde de bal plots voor de voeten van Mark Dijkkamp die niet aarzelde en raak schoot.1-0. F.C. Uitgeest bleef daarna de betere partij. De beloning volgde in de 31e minuut toen een prachtige aanval via verschillende schijven de bal bij Mike Olgers bracht. Zijn afgemeten voorzet werd op “Marco van Basten achtige” wijze gecontroleerd door Mike Adrichem die met een schuiver in de verre hoek tekende voor 2-0.
De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien. Een aandringend F.C. Uitgeest en F.C. Hillegom dat alleen maar kon tegenhouden. Maar ook dat lukte niet lang. Een geweldig mooie pass in de 65e minuut van de vandaag uitstekend spelende Kick Smit bracht de bal bij de in de diepte sprintende Murzo die niet faalde. 3-0. In de 74e minuut was het wederom raak. Nu als gevolg van een terecht gegeven strafschop door de jonge, maar goed leidende, arbiter Tiesinga nadat Paul Groen was neergehaald. Kick Smit schoot feilloos raak.4-0. Dat er vervolgens nog twee treffers voor F.C. Hillegom op het scorebord kwamen was eerder te wijten aan slordigheden aan de kant van de thuisploeg dan de verdienste van het zwakke F.C. Hillegom. Tot twee keer aan toe ( 85e en 95e ) profiteerde Tebbens. 4-2

Al met al boekte F.C. Uitgeest een majestueuze overwinning die de ploeg van Florian Wolf het vertrouwen moet geven om misschien wat hoger te kijken naar boven dan bij aanvang van het seizoen bedacht was. In de kantine van F.C. Uitgeest, waar de twee damesvoetbalteams als meer dan fantastische gastvrouwen fungeerden, was het in ieder geval nog lang gezellig, want ja, die koe?

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, de Wit, Groen, Vrouwe, Hopman (75e T.Duijn), Olgers (72e J.Duijn), Smit, E.Sinnige, Muzo, Adrichem (82e Yeboah), Dijkkamp.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Mike Adrichem.

Ergens in het vorige voetbalseizoen besloot Mike Adrichem De Kennemers, waar hij een verdienstelijke reputatie als spits had opgebouwd, te verruilen voor F.C. Uitgeest.
Daar mag F.C. Uitgeest blij mee zijn want hij ontpopt zich steeds meer als betrouwbaar aanspeelpunt en als scorende spits. Vandaag wederom een mooie goal en ik voorspel dat er nog veel meer gaan volgen. Mike gefeliciteerd.

  Foto: Marianne Jonker