F.C. Uitgeest bekert verder

Nieuws

F.C. Uitgeest bekert verder

Met een klinkende 0-5 overwinning bij Hollandia Tuitjenhorn heeft F.C. Uitgeest zich verzekerd van een plaats in de volgende ronde van het bekertoernooi. De overwinning op de derdeklasser was verdiend en ging vooral in de tweede helft vergezeld van prima spel dat dit keer ook nog eens uiterst effectief was. Nee, een pretje was het niet daar op een winderig bijveld van de plaatselijke voetbalclub waar hevige slagregens het spel voor spelers maar vooral het plezier van toeschouwers moeilijk maakte.

F.C. Uitgeest startte met enkele wijzigingen maar gezien de breedte van de selectie is dat geen probleem. De eerste helft ging gelijk op met kansen over en weer voor beide ploegen maar zowel FCU als Hollandia worstelden duidelijk met de omstandigheden.

De tweede helft zag er zeker voor wat betreft F.C. Uitgeest veel beter uit. De beloning volgde in de 58e minuut toen Jorn Brouwer zich weer eens scorend onderscheidde. Een voorzet werd door hem keurig met het hoofd afgerond. 0-1. De opluchting was groot bij de vorig seizoen veel scorende spits. In de 75e minuut besliste de mee opgekomen Thomas Duijn de wedstrijd door de 0-2 binnen te schieten. Hij, samen trouwens met Jelle Hopman aan de andere kant, begint als rechtsback steeds beter zijn draai te vinden in de Uitgeester formatie. Het laatste kwartier werden de gastheren volledig weggespeeld. Een fase waarin vooral spits Mike Adrichem liet zien uiterst koelbloedig te kunnen zijn. Met twee doelpunten in korte tijd gaf hij aan trainer Florian Wolf een duidelijk signaal af. 0-4. Kick Smit zorgde voor een fraai slotakkoord door in de laatste minuut met een “stiffie” de doelman te verrassen. 0-5.

Zo was er alom tevredenheid en was uw verslaggever toch blij dat hij net als spelers, begeleiders en een handvol toeschouwers de omstandigheden getrotseerd had.

De Afvallende Bal