F.C. Uitgeest: afgebroken bij een remise stand.

Nieuws

F.C. Uitgeest: afgebroken bij een remise stand.

Het is de 78e minuut als de goed leidende scheidsrechter Schipper plotseling stil staat en voorover buigt. Er klinkt een langgerekt maar ook benauwd fluitsignaal. Niet begrijpende spelers kijken verbaasd naar hem. Al snel wordt de oorzaak duidelijk. Zweepslag in de kuit. De toegesnelde wonderdokter van F.C. Uitgeest Stefan Half probeert er nog wat van te maken maar zelfs een behandeling in de kleedkamer helpt niet meer.

Met nog twaalf minuten op de klok wordt de wedstrijd tussen F.C. Uitgeest en Zeeburgia bij een 2-2 stand gestaakt. Jammer, want de uiterst onderhoudende wedstrijd tussen twee ploegen die bereid waren geweest om vol op de winst te spelen, was bezig naar een spannende apotheose te groeien waarvan de uitkomst nog lang niet vaststond. Wat er gebeurt met het resterende deel van de wedstrijd is nog onduidelijk (hoogstwaarschijnlijk de wedstrijd uit spelen) want dat is aan de KNVB maar hoe dan ook (spelen of niet spelen) ligt een “salonremise” voor de hand.

F.C. Uitgeest startte in dezelfde opstelling als de week ervoor. Wel was er de terugkeer van Emiel Sinnige al was het nog niet in de basis. De start van de thuisploeg was overdonderend. Al na twee minuten lag de bal achter de verbaasde keeper Vrede na een prachtige goal van Margel Murzo die even daarvoor op maat bediend was door Jorn Brouwer. 1-0. Dat beloofde wat. Maar zie echter wat er gebeurde. F.C. Uitgeest laste vervolgens een “stuntelkwartier” waarin het wel de kunst leek om de bal  zo snel mogelijk in te leveren. Niets ging er goed in die fase. Tegelijk liet Zeeburgia zien over technisch uiterst behendige spelers te beschikken die de verdediging van F.C. Uitgeest flink onder druk konden zetten. Een doelpunt kon niet uitblijven. Uitblinker Schaken kreeg in de 25e minuut op de rand zestien de bal pardoes voor de voeten en liet de vandaag overigens uitstekend keepende Sven Koning kansloos. 1-1

In de fase daarna herstelde F.C. Uitgeest zich echter uitstekend. De fase van balverlies ging over in vroeg voorwaarts druk zetten. De beloning volgde in de 37e minuut. Een fraai aangesneden hoekschop van Kick Smit werd steenhard ingekopt door Paul Groen. 2-1

In de tweede helft golfde het spel heen en weer met voor beide partijen goede kansen. Bij FCU onderscheidde doelman Sven Koning zich met een aantal katachtige reacties na acties van vooral de ingevallen en soms ongrijpbare Tissoudali. Hij was het ook die tekende voor de mooiste treffer van de dag. In de 77e minuut trok hij in zijn ééntje de complete verdediging van FCU uit elkaar waarna hij de actie besloot met een ziedend hard schot in de kruising. 2-2. Vlak daarna was dus het moment met scheidsrechter Schipper. Laat die salonremise maar komen. Het is de juiste uitslag.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, T.Duijn, Vrouwe, Groen, Hopman, Olgers, Smit, Putter (45e E.Sinnige), Adrichem, Murzo (76e J.Duijn), Brouwer.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Paul Groen

Zie hem uittorenen boven de verdediging van Zeeburgia, toch ook geen kleine jongens, hoe hij de bal perfect raakt op zijn voorhoofd terwijl hij in een voorwaartse beweging is. De bal wordt zoals het hoort naar de grond gekopt en een keeper die dan al weet dat hij kansloos is. Dat was het moment van Paul Groen in de wedstrijd tegen Zeeburgia. Alleen daarom al verdiende hij om Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd te worden. Paul gefeliciteerd.

Paul Groen (Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd) samen met Kick Smit bal sponsor namens de Kick Smit voetbalschool.