F.C. “Uitfeest” voor de ogen!

Nieuws

F.C. “Uitfeest” voor de ogen!

Fraai uitgedoste vrouwen in dirndls, stoere mannen in lederhosen. Een feest voor het oog. Wie dacht dat deze Oktoberfest uitrustingen alleen te bewonderen zijn op de Oktoberfesten in Beieren en omgeving heeft het al heel lang mis. Deze feesten, geworteld in een sterke Beierse traditie, vinden tegenwoordig plaats op veel plaatsen. Zo ook bij F.C. Uitgeest op zaterdagavond 3 oktober. Of dit nu de inspiratie is geweest voor de puike prestatie van het eerste elftal van F.C. Uitgeest de andere dag weet ik niet, maar dat de wedstrijd tegen vv Assendelft, vooral in de eerste helft, een feest voor het oog was is onmiskenbaar. De gasten hadden hoegenaamd niets in te brengen en dat er na 90 minuten maar 1-0 op het scorebord stond mag geschaard worden onder het door Co Adriaanse gelanceerde begrip “scorebordjournalistiek”.

F.C. Uitgeest startte in dezelfde opstelling als de wedstrijd tegen Hoofddorp dus wederom met Emiel Sinnige op rechtsback en Tinus Putter in een controlerende rol op het middenveld. Een vondst want zo komen de kwaliteiten van deze spelers goed tot hun recht. Emiel Sinnige opbouwend vanaf rechts en Tinus Putter stofzuigend op het middenveld.

F.C. Uitgeest ging wederom overdonderend van start. Prachtige combinaties leverde kansen op voor de hardwerkende Jordy Duijn en de snelle Margel Murzo. Het dichtst bij de openingstreffer was nog Kick Smit die een fraai genomen vrije trap op de lat uiteen zag spatten. De beloning voor de sterke openingsfase kwam in de 24e minuut. Een combinatie uit het boekje, een feest in de ogen van de voetballiefhebber. Een snelle actie van achteruit brengt de bal bij Jordy Duijn die niet aarzelt en direct de in de diepte sprintende Jorn Brouwer bedient. Die ziet in zijn ooghoeken dat Margel Murzo er beter voor staat en schuift de bal precies op maat in zijn voeten. Margel Murzo aarzelt vervolgens niet en schuift beheerst binnen. 1-0. Natuurlijk had de wedstrijd daarna voor de thee allang beslist moeten zijn gezien het aantal kansen voor de thuisploeg maar het zat niet mee.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien namelijk een veel sterker F.C. Uitgeest dat verdedigend weinig weggaf en over een betrouwbare doelman Sven Koning beschikte als er al een zwart-wit shirt in de buurt kwam. Ook nu weer kansen om de marge te verruimen maar wederom lukte dat niet. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde en pakte F.C. Uitgeest de eerste overwinning van een nieuw seizoen in de eerste klasse. De komende weken zullen duidelijk maken waar het team van trainer Florian Wolf echt staat want dan zijn achtereenvolgens Fortuna Wormerveer en Zeeburgia de tegenstander. Grote namen en sterke ploegen. Eens zien waar “F.C. Uitfeest voor de ogen” dan staat.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, Hopman, Vrouwe, Groen, Sinnige, Olgers, Smit, Putter, Brouwer (81e Dijkkamp), Duijn (70e Adrichem), Murzo (90e de Wit).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Tinus Putter

In het voetbal kom je nog weleens de term “vuile meters” maken tegen. Voetballen zonder bal, snelle verplaatsingen in het veld. Niet altijd bedoeld om de bal te ontvangen maar om de ruimte dicht te lopen, rugdekking te geven of de bal te onderscheppen. Dergelijk spel onttrekt zich vaak aan het oog van de toeschouwer omdat deze de bal volgt maar voor een team zijn zulke spelers onmisbaar. Wij hebben Tinus Putter. Vandaag werd hij daarom Bakkum en Krookspeler van de week want de jury zag het wel.

Foto: Marianne Jonker