Een zwaar bevochten overwinning door wissels

Nieuws

 

 

 

 

In een regenachtig Uithoorn wist FC Uitgeest na een zwakke eerste helft toch de overwinning naar zich toe te trekken. Mede door doelpunten van de ingebrachte wissels Yannick Draaijer en Wesley Wilffert was de stand na 90 minuten +7 minuten blessuretijd 2-3. Een mooie overwinning met als resultaat een 7e plek op de ranglijst. FC Uitgeest kan weer voorzichtig naar boven kijken.

FC Uitgeest startte zonder de geblesseerde Daan Hamakers en de afwezige Rens Brouwer. In plaats van hen de vorige week sterk spelende Wessel Schilp en Mike Beentjes. Onder het toeziend oog van een handje vol meegereisde supporters konden beide teams de eerste dertig minuten niet overtuigen. Slordig en rommelig spel van beide kanten zorgde voor een onaantrekkelijk schouwspel. Tot de 40e minuut. Een scherpe voorzet van de linksbuiten van Legmeervogels belandde net over Wessel Schilp heen. In een ongelukkige kluts viel de bal voor de voeten van Jamil Held. Hij bedacht zich niet en plaatste de bal in de linkerbovenhoek buiten bereik van keeper Danny Adrichem. Ruststand 1-0.

In de rust bleef Jordy Duijn geblesseerd achter in de kleedkamer. Mats Idema maakte na 5 weken zijn rentree. Trainer Hilmar de Groot besloot om Wessel Schilp tot spits te bombarderen. Een verrassende wijziging die goed uitpakte. Ondanks deze tactische wijzigingen kwam Legmeervogels sterker uit de kleedkamer. Een goede redding van Danny Adrichem was noodzakelijk om middenvelder Jasper Burgers van Legmeervogels van scoren af te houden. Langzaam kreeg FC Uitgeest iets meer grip op de wedstrijd. Thijn Ursem werd op links weggestuurd maar speelde de bal net iets te ver voor hem uit waardoor keeper Acda van Legmeervogels redding kon brengen. In de 60e minuut twee wissels. Yannick Draaijer voor Thijn Ursem en Wesley Wilffert voor Jur Hoekstra. Dit was het startsein voor een goede fase van FC Uitgeest. Twee grote kansen voor Thijs van Eerden en Wesley Wilffert, maar helaas geen treffer. In de 65e was het wel raak. Na een inzet van Thijs van Eerden belandde de bal precies voor de voeten van de vrijstaande Mike Olgers. Met een geplaatst schot, in de bovenhoek, passeerde hij keeper Acda. (1-1) Even later was het weer raak. In een luchtduel kopte Mats Idema, uit een vrije trap van Mike Olgers, de bal voor het doel. Yannick Draaijer was er als de kippen bij om de bal bij de eerste paal keihard binnen te koppen. (1-2)  In de 85eminuut kwam FC Uitgeest met de schrik vrij. Een diepe bal van Legmeervogels eindigde tot ieders verrassing op de paal. Even daarna ging Danny Adrichem onder een voorzet door maar herstelde dit met een formidabele redding op de inzet van Stan Tjassens. Eenmaal bijgekomen van de schrik was het even later toch raak voor Legmeervogels. Uit een voorzet van rechterkant wist Jasper Burgers vallend binnen te koppen. (2-2)

Beide partijen lieten het er niet bij zitten en probeerde alsnog de winst te pakken. In de 88e minuut was het weer raak voor FC Uitgeest. Na goed druk zetten veroverde Thijs van Eerden de bal. Zijn pass belandde voor de voeten van  Wesley Wilffert die met een sliding net iets eerder bij de bal was en deze over keeper Acda heen chipte. Legmeervogels protesteerde hevig voor aanvallen van de keeper maar de goed leidende scheidsrechter Bogards wees naar de middenstip. (2-3)

In de allerlaatste minuten kon David de Meij zijn debuut bijna bekronen met een treffer. Na een razendsnelle counter wist keeper Acda zijn schot ternauwernood te stoppen. Na ruim 7 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Bogards voor het einde van de wedstrijd. Drie zwaarbevochte punten. Een mooi resultaat voor een hardwerkend FC Uitgeest.

 

De Reservebal