Degradatieduel FC Uitgeest en s.v. De Meer eindigt gelijk.

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een wedstrijd om des keizers baard want beide ploegen zijn al gedegradeerd uit de eerste Klasse. Hen wacht straks een nieuwe uitdaging, namelijk zo goed mogelijk presteren in de tweede klasse. Bij beide teams is daarom het vizier al gericht op het volgende seizoen. Voor een aantal FC Uitgeest spelers wacht nog een leuk toetje namelijk meedoen aan het ICGT met Pinksteren. Vandaag deden beide teams hun best maar zelden was het goed, vaak was het slordig, maar er waren toch ook wel mooie momenten bijvoorbeeld bij keeper Pruim van sv De Meer bijvoorbeeld die letterlijk “De Beer van de Meer” was als sta in de weg. Maar ook Thijn Ursem liet zich via een fraaie treffer gelden.

FC Uitgeest startte enigszins gehavend namelijk zonder Kick Smit en spits Rens Brouwer. Al in de 2e minuut was het raak voor de gastheren. Een voorzet van rechts en een linkervleugelaanvaller die eenvoudig binnenloopt. 1-0. Het schudde de gasten wel wakker want de druk op het doel werd opgevoerd, maar ja, daar stond die “Beer”.

In de tweede helft werd vooral onder leiding van de ijverige Tim Taylor het doel van de Amsterdamse club gezocht. In de 54e minuut was het eindelijk raak. En hoe? Een schitterende uithaal van Thijn Ursem vanaf  de rand zestien liet “De Beer” eindelijk kansloos. 1-1.

FC Uitgeest deed er daarna er nog alles aan om alsnog de drie punten mee te nemen naar Uitgeest maar het zat er jammer genoeg, ondanks het posteren van Stan Vrouwe in de spits, niet meer in.  Het bleef bij 1-1. Zo rest FC Uitgeest nog één wedstrijd namelijk volgende week op tweede Pinksterdag tegen Fortuna Wormerveer. Met welk elftal en op welk veld is nog even de vraag.

De Afvallende Bal (met dank aan Wil van der Heijdt)