De spreekwoordelijke bananenschil.

Nieuws

F.C. Uitgeest onderuit in Velsen

Soms kun je geheel onverwacht ineens onderuit gaan doordat je struikelt over bijvoorbeeld de spreekwoordelijke bananenschil. Het overkwam F.C. Uitgeest zondag tegen het sterke Velsen dat liet zien ten onrechte in de onderste regionen van de Eerste klasse A te bivakkeren. Na de in dertien prachtige minuten bereikte overwinning tegen Zeeburgia (3-2) eerder deze week was er de verwachting dat tegen RKVV Velsen ook wel even doorgepakt zou worden. Maar daar op het gezellige terrein in Santpoort-Noord werd het een middag van “net niet”. Nimmer werd de scherpte en accuratesse van de dinsdagavond wedstrijd bereikt. Het gevolg was een even onnodige als daardoor logische 0-2 nederlaag tegen een ploeg waar juist vandaag “net wel” op zijn plaats was.

F.C. Uitgeest , bij wie de weer teruggekeerde Nayshel Marchena  op de bank zat, startte ditmaal met Margel Muzo op de vleugel. F.C. Uitgeest begon goed want al in de 4e minuut was het Paul Groen die de bal buiten bereik van keeper van der Lugt op de lat kopte. In de fase daarna begon het moeizame zoeken naar een gaatje in de defensie van Velsen die echter voorlopig zo gesloten  bleef als de zak met pakjes van Sinterklaas. Sterker nog de defensie van F.C. Uitgeest moest zeer alert blijven op de venijnige uitbraken van de ploeg uit Velsen. Vooral als Groenewoud en Zuiverloon aan de bal waren was het alarmfase nummer 1 voor de gasten. Beide ploegen hielden elkaar echter nog in evenwicht. Zo kon er in de rust nog een hap genomen worden uit de  chocoladeletter O die in dit geval stond voor 0-0.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien. Toch leek F.C. Uitgeest de wedstrijd naar zich toe te trekken vooral nadat Mike Adrichem dichtbij de openingstreffer was maar zijn inzet met veel geluk van de lijn gehaald zag worden door verdediger Plug.

Toen ging het plotsklaps fout. Eerst was daar in de 64e minuut een snelle uitbraak via Groenewoud  die Dennis de Wit behendig op het verkeerde been zette waarna hij beheerst scoorde. 1-0. Nog geen minuut later lag de bal alweer achter doelman Sven Koning die tot zijn grote schrik ineens van der Meer voor zijn ogen zag opdoemen. Deze was zo ongeveer bij de middenlijn Stan Vrouwe de baas en kon daarna niet gehinderd door welk Uitgeester been dan ook zomaar oprukken naar het doel en scoren. 2-0. Twee bananenschillen achter elkaar.

Het moet gezegd, F.C. Uitgeest deed er daarna alles aan om nog terug te keren in de wedstrijd maar het gedurende de hele wedstrijd al aanwezige patroon van onzuiverheid en ontbreken van echte scherpte liet zich niet meer wegpoetsen. Weliswaar scoorde de ingevallen Jorn Brouwer via een voet van een verdediger nog tegen (2-1) maar daar bleef het ook bij. Jammer, maar ook een wijze les. Op een goede dag kun je in deze klasse van iedereen winnen maar op een dag als deze ook van ieder ander team verliezen. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen AGB maar beter en wederom het gevecht aangaan, want zo groot zijn de verschillen in deze klasse niet.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, de Wit, Vrouwe (70e Yeboah), Groen, Hopman, Smit, Olgers, E.Sinnige, Muzo (67e J.Duijn), Adrichem, Dijkkamp (74e Brouwer).