Corona, daar begint op dit moment alles mee.

Nieuws

 

 

 

 

 

Corona, daar begint op dit moment alles mee. ……en ook voor FCU is dit een lastige periode.

Kijk naar de foto en U ziet dat ook ik alles vanuit huis via Teams moet bespreken. Ik ben zelf vrij sociaal en vind deze periode daarom erg lastig, maar het is niet anders. Toch wil ik ook wat over mijn privésituatie vertellen. We hebben allemaal last van het feit dat de scholen dicht zijn. Ik heb 2 jongens thuis; één van 15 jaar en één van 12 jaar. Die van 15 is een echte puber en zit nu de hele dag thuis bij mijn vrouw. Erg gezellig en toch soms ook niet.
Mijn vrouw werkt bij ANWB Verre Reizen, dus die is de hele dag druk in de weer om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Zij werkt nu dus al 3 weken thuis. Zelf zit ik in de autoschade en, zoals U ongetwijfeld zult snappen, wordt er momenteel weinig tot geen schade gereden. Ik vertel U dit omdat we allemaal in een onwerkelijke situatie leven.
Afgelopen dinsdag sprak ik een arts. Ik wist dat hij forensisch arts is en ik vroeg hem of hij met Corona te maken had. Hij zei dat hij zich had aangemeld in Boxtel (Brabant) en dat hij daar mensen verzorgde die Corona hadden maar niet meer beter zouden worden. In deze kliniek werd een schifting gemaakt tussen mensen die wel geholpen werden om beter te worden en mensen die niet meer beter gingen worden maar wel de nodige medische zorg kregen. Als je zijn leven op dit moment afzet tegen dat van ‘ons’ dat moet ik niet zeuren over omzetverlies, een puber, thuiswerken of al onze kleine uitdagingen waar we tegenaan lopen. Dat wil ik toch even gezegd hebben.
Nu ga ik het over FCU en voetbal hebben. Het onderhoud van het park en de velden gaat gewoon door maar het sportpark is en blijft wel gesloten. Ik wil de jongeren die gehoor hebben gegeven aan onze boodschap om niet meer op het park te komen een groot compliment maken. Er komt gelukkig niemand meer.
De KNVB heeft aangegeven dat het voetbal op amateurniveau er voor dit seizoen op zit. Dit is uiteraard begrijpelijk maar wel heel erg jammer. We zijn samen lid van onze voetbalvereniging omdat we graag willen voetballen, nu wordt er niet meer gespeeld en dat heeft consequenties.
Onze voetballers zijn minder fit, je zit toch thuis en doet weinig in deze periode. Buiten het voetbal om ontstaat er ook financiële problematiek. De inkomsten uit het clubhuis blijven natuurlijk ver achter maar de kosten gaan gewoon door. Denk aan verzekeringen, huur van de velden, gas, licht, water, lidmaatschap KNVB, de trainers en ga zo maar door. Dus het zal niet makkelijk worden om dit seizoen alles vlekkeloos te laten verlopen.
Op dit moment is er nog veel onduidelijkheid vanuit de overheid maar we moeten beslissingen nemen op basis van wat we nu weten. Het bestuur heeft daarom besluiten moeten nemen over de volgende evenementen die tot 1 juni niet doorgaan:
1. De AZ selectiedag 13 mei
2. De open dag van 13 mei
3. Het Jeugdtoernooi 21 mei
4. Het ICGT + vrijwilligersavond Pinksterweekend
Verder: kledingtassen moeten na 1 juni ingeleverd worden. De precieze datum volgt nog. Wanneer de tas toch eerder moet worden ingeleverd krijgt U persoonlijk bericht.
Op de vraag of we na dinsdag 28 april weer kunnen trainen of een oefenwedstrijd kunnen inplannen wil ik het volgende zeggen; als club volgen wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Of dit straks dus mogelijk zal zijn, dat weten we pas na 28 april en wij zullen U dan informeren.
Wat gebeurt er dan met de contributie nu we een aantal maanden niet kunnen voetballen? Er komt geen restitutie van de contributie. De kosten gaan door, de inkomsten blijven zwaar achter. Echter, uit solidariteitsoverweging blijven wij de trainers en de vrijwilligersvergoedingen gewoon doorbetalen dit seizoen. Mocht er trainers of vrijwilligers zijn die, uit eigen keuze, toch van hun vergoeding af willen zien (gedeeltelijk of helemaal), dan zijn wij hier als FC Uitgeest natuurlijk heel blij mee. Er zijn al een aantal trainers en vrijwilligers die U hierin zijn voorgegaan. U kunt dit aangeven per mail via: Secretaris@fcuitgeest.nl. U kunt dit mailadres ook gebruiken voor eventuele vragen.
Nu moeten we weer verder. Dan denk ik aan het volgende seizoen. In welk elftal komt mijn zoon of dochter? wanneer start het nieuwe seizoen? wat staat er op de activiteitenkalender? wat zijn mijn vrijwilligerstaken, wat doen onze vele sponsoren, welke contracten gaan we bespreken en wat al niet meer. Dit moeten we de komende maanden allemaal weer samen gaan organiseren. Hier heb ik alle vertrouwen in.
De Fusie Club Uitgeest bestaat aan het eind van het volgend seizoen, om precies te zijn op 1 juli 2021, 25 jaar. Dit gaan we natuurlijk vieren maar wanneer en hoe dat weten we nog niet. Voor dit jubileumfeest wil ik graag een commissie in het leven roepen. Er zijn al een aantal mensen die hier graag aan willen deelnemen maar ik ben nog op zoek naar enthousiaste mensen. Als U denkt; ik wil hier graag een bijdrage aan leveren, stuur dan een mailtje naar voorzitter@fcuitgeest.nl .
Tot slot. Wil ik iedereen in deze lastige tijd heel veel gezondheid wensen. Doe voorzichtig de komende periode en volg de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Voor diegene die familie of vrienden hebben die ziek zijn, of zelfs overleden aan dit verschrikkelijke virus, heel veel sterkte.
Dit is een onwerkelijke situatie voor iedereen in de hele wereld. Maar we gaan er samen uitkomen.
Gezonde en sportieve groet, mede namens het bestuur, Frans van Zijl – Voorzitter FC Uitgeest