Competitie-indeling

Nieuws

 

 

 

 

Competitie-indeling van FC Uitgeest 1 is bekend

Vandaag zijn de indelingen voor de categorie A voor het seizoen 2021/’22 gepubliceerd. Vanaf dit moment zijn de indelingen te zien op voetbal.nl, zowel op de website als in de app. We kijken enorm uit naar het nieuwe seizoen, waarvan we hopen dat het op een normale manier kan verlopen zonder beperkingen vanwege corona. De realiteit is helaas dat corona nog niet achter ons ligt. De KNVB bereidt ons dan ook voor op verschillende scenario’s, zodat we gedurende het seizoen snel kunnen schakelen mocht de situatie daarom vragen. Kortom; we kijken met veel plezier en met een optimistische, maar ook realistische blik uit naar het seizoen 2021/’22.

Sportieve wensen en geografische indeling

Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen. Bij de competitie-indeling wordt naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden. Afhankelijk van het niveau en de verenigingen uitkomende op een bepaald niveau is dat helaas niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen.

Belangrijke data start beker en competitie

De publicatie van de nummering van de categorie A (reguliere competitie) is op zaterdag 28 augustus 2021. Het seizoen 2021/’22 start met de bekerpoule, op 4/5 september. De reguliere competitie begint op 25/26 september.

Competitie-indeling 1e Klasse A

AFC’34 Alkmaar

AGB Amsterdam

Assendelft

DSOV Vijfhuizen

FC Uitgeest

Fortuna Wormerveer

HIllegom sv

Hoofddorp sv

Kampong Utrecht

Kolping Boys Alkmaar

LSVV Zuid-Scharwoude

Legmeervogels Uithoorn

ROAC Rijpwetering

SDZ Amsterdam