100 jaar voetbal in Uitgeest

Nieuws

 

 

 

 

 

“100 jaar voetbal in Uitgeest”

“Voetballen doe je bij FC Uitgeest”. Het is de slogan van een voetbalclub die trots mag zijn op haar bestaan en die met ruim 1100 leden een belangrijke plaats inneemt in het sociale leven van Uitgeest. De huidige club is het gevolg van een fusie tussen USVU en VVU in 1996 Van die clubs was de Voetbal Vereniging Uitgeest de oudste. Als officiële oprichtingsdatum geldt 31 maart 1919 en volgens de eerste statuten diende de vereniging een nobel doel namelijk “ het beoefenen van sport”. 31 maart 2019 betekent is er dus “honderd jaar voetbal in Uitgeest” is. Reden genoeg voor een aantal leden van de huidige club FC Uitgeest om daar een feestelijk tintje aan te geven. In overleg met het bestuur van de club is er een feestelijk, maar ook sportief programma opgesteld, bedoeld voor spelende leden niet spelende leden maar ook voor iedereen die een binding heeft met “100 jaar voetbal in Uitgeest”.

De festiviteiten zijn gepland in het weekend van vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart 2019. In overleg met de KNVB zijn er dat weekend voor geen enkel elftal van FC Uitgeest wedstrijden gepland.

De start is op vrijdagavond 29 maart met een officiële receptie in de kantine van FC Uitgeest. Een avond met uiteraard een beetje formele kant maar vooral ook bedoeld om de maatschappelijke rol die het voetbal en de vereniging speelt in de gemeente, maar ook in de regio, te benadrukken. Deze avond is uitsluitend te bezoeken op uitnodiging.

Zaterdag 30 maart staat geheel in het teken van “het beoefenen van de sport” en het gezellige samenzijn dat voetbal in Uitgeest met zich meebrengt.

De ochtend is voor de jeugd van FC Uitgeest. Wat we gaan doen blijft nog even een verrassing maar dat het leuk wordt is zeker.

De middag is gereserveerd voor een voetbaltoernooi voor alle seniorenteams (in de vorm van 7 tegen 7 met kleine doeltjes) voor het G-team en het Walking Football. Uiteraard zullen daar prijzen te verdienen zijn maar dan in categorieën die je niet zomaar verwacht.

Het einde van het voetbaltoernooi gaat naadloos over in een heuse feestavond in de kantine van FC Uitgeest, voor iedereen die FC Uitgeest en het Uitgeester voetbal een warm hart toedraagt. Natuurlijk zullen we zorgen voor een spetterend feestprogramma dat doorgaat tot in de kleine uurtjes, met dj’s en een artiest. Wie? Dat houden we nog even geheim.

Hou sowieso de website van FC Uitgeest en andere media in de gaten voor verdere informatie over alle festiviteiten. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de organisatie van alle onderdelen. Later volgt er via de website meer informatie over de precieze invulling van alle festiviteiten. Maar.. als ik jou was zou ik dat weekend niet al teveel afspreken.

Namens de festiviteitencommissie: Jack Zwarthoed, Gerrit Idema, Frits Walsmit, Tom Smit en René Vermeer.