F.C Uitgeest

F.C. Uitgeest is een voetbalvereniging gevestigd in Uitgeest op sportpark De Koog.
De club ontstond op 1 juli 1996 toen de naast elkaar gelegen voetbalverenigingen U.S.V.U. en V.V. Uitgeest fuseerden.
Momenteel telt de vereniging meer dan 1.000 leden en zijn er in het niet alleen veel heren/dames, meisjes/junioren, pupillen maar ook G-teams actief.
Het tenue van de F.C.Uitgeest bestaat uit een geel shirt, groene broek en groene kousen.

De accommodatie:

Met achttien kleedkamers, vijf velden (twee kunstgras en drie natuurgras) één trainingsveld, een overdekte trainingshal (het halletje) beschikt de vereniging over een modern complex.
Het huidige Sportpark huisvest nog meer verenigingen zoals korfbalvereniging K.V. Stormvogels, hockeyvereniging M.H.C.U. en tennisvereniging De Dog. Door de continue aanwas van nieuwe leden, de verdere groei die dit met zich meebrengt en de wensen van andere op het Sportpark De Koog gevestigde verenigingen is in de zomer van 2011 het sportpark grondig op de schop gegaan. Met als resultaat dat de velden nu parallel aan de Provinciale weg 203 liggen. Dit zijn twee kunstgrasvelden en drie natuurgrasvelden en één trainingsveld.

Historie voor de fusie:

V.V. Uitgeest

Voetbalvereniging Uitgeest was de oudste van de twee verenigingen en was opgericht op 31 maart 1919. V.v. Uitgeest speelde haar wedstrijden in het oprichtingsjaar op het terrein De Zeven Morgen aan de Weeg. In het jaar 1927 verhuisde de vereniging naar een terrein aan Assum. In 1974 verhuisde de vereniging uiteindelijk naar sportpark de Koog. Het eerste elftal van de vereniging heeft door de jaren op verschillende niveaus gevoetbald. De laatste jaren voor de fusie kwam de club uit in de 4e klasse. Het tenue van de v.v. Uitgeest bestond uit een rood shirt, zwarte broek en zwart/rode kousen.

U.S.V.U.

U.S.V.U. (Uitgeester Sport Vereniging Uitgeest) werd opgericht als de katholieke U.S.V. op 12 augsutus 1931. Toen bleek dat er in Gouda al een vereniging bestond met dezelfde naam (met oudere naamsrechten) werd er een extra ‘U’ toegevoegd. Gevoetbald werd bij de oprichting op een terrein nabij de huidige sporthal De Zien. Later verhuisde de vereniging naar de Limmerweg. In 1949 verhuisde de vereniging naar de velden aan de Waldijk. Ook U.S.V.U. verhuisde in 1974 naar het sportpark de Koog. U.S.V.U. kwam uit op verschillende niveaus. In 1966 was promotie naar de 3e klasse een feit, maar vanaf 1968 kwam een einde aan het 3e klasseschap, waarna de club onafgebroken uitkwam in de 4e klasse. Het tenue van de U.S.V.U. bestond uit een oranje shirt, zwarte broek en zwart/oranje kousen.

Onder andere vanuit financieel oogpunt werd het noodzakelijk geacht dat de twee verenigingen zouden fuseren. Na een periode van één jaar werd de fusie aangenomen door de Algemene Ledenvergadering die formeel instemde met het opheffen van beide verenigingen. Vervolgens werd de nieuwe vereniging Fusie Club Uitgeest opgericht waarmee de fusie een feit werd.

Historie na de fusie:

F.C. Uitgeest Vanaf 1996 zijn U.S.V.U. en Uitgeest dus doorgegaan als een club F.C.Uitgeest. Na de eerste jaren in de 4e klasse te hebben gespeeld kwam hier in het seizoen 2000/2001 een einde aan. F.C.Uitgeest promoveerde naar de 3e klasse. Daar eindigde de club in het eerste seizoen als tweede, maar na vervolgens enkele seizoenen in de middenmoot volgde in 2006/2007 degradatie naar de 4e klasse. In het seizoen 2008/2009 was de promotie naar de 3e klasse dichtbij, maar werd er in laatste wedstrijd van de nacompetitie met 3-1 verloren van Zilvermeeuwen.Promotie volgde wel in 2010, onder leiding van oud-speler Jurg Bosman. Uitgeest werd weliswaar tweede achter Meervogels (het verloor de beslissingswedstrijd op het veld van Limmen), maar vanwege versterkte promotie mocht het wel weer de stap omhoog maken. In het seizoen 2010/2011 kwam F.C.Uitgeest dus uit in de 3e klasse. In een poule met de rivalen Meervogels’31 en Limmen wist F.C.Uitgeest op een wedstrijd voor het einde het kampioenschap van de 2e klasse te af te dwingen.

Met twee promoties op rij ging F.C.Uitgeest in het seizoen 2011/2012 dus van start in de 2e klasse. De doelstelling van dit jaar was om in het “linkerrijtje” te eindigen, maar al spoedig bleek dat een hogere notering in de eindstand ook zeker mogelijk was. Na wisselvallige resultaten van zowel FC Uitgeest als de andere clubs in de 2e klasse kon FC Uitgeest op de laatste speeldag zich kronen tot kampioen van de 2e klasse. Dit kon alleen gebeuren wanneer de concurrenten punten lieten liggen. Helaas was dit niet het geval en moest er een beslissingswedstrijd komen tegen SEW uit [Nibbixwoud]. Deze beslissingswedstrijd werd met 2-1 gewonnen waardoor het kampioenschap in de 2e klasse en de derde promotie oprij een feit was. Het eerste seizoen in eerste klasse werd beëindigd op een verdienstelijk achtste plaats. Ruim voldoende voor handhaving.

Contact de ondernemer direct!