FC Uitgeest knokt zich naar een punt bij LSVV

 

 

Het leek allemaal voorspoedig te gaan voor FCU, daar in het land van de zuurkool, op bezoek bij LSVV in Zuid-Scharwoude. Een 0-2 voorsprong stond er na ruim een half uur spelen op het scorebord. Alleen dat was buiten de waard gerekend want de mannen van LSVV stroopten de mouwen op, kleumden er van alle kanten in en schakelden over naar de tactiek van “vechtvoetbal”. Daar was het jonge team van FC Uitgeest (nog) niet tegen opgewassen. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en uiteindelijk was een gelijkspel het hoogst haalbare. Maar dat was nu weer de verdienste van FC Uitgeest want ondanks het fysieke spel van de tegenstander werd er gevochten voor iedere meter. De 2-2 eindstand was volkomen terecht want de ploeg verdiende hier niet het “zuur” van de nederlaag.

FC Uitgeest moest het vandaag om uiteenlopende redenen doen zonder spits en aanvoerder Rens Brouwer en verdediger Sem Buur. De vervangers waren Kjell Smit en Thijs van Eerden.

De gasten begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 6e minuut lag de bal achter keeper Rouwhorst van LSVV. Een prachtige “throughpass” van Wesley Wilffert zette Quinten Koster alleen voor de keeper. Die liet vervolgens maar weer eens zien wat een talent hij in huis heeft door de bal prachtig over Rouwhorst heen te stiften. 0-1. In de 13e minuut kwam FCU echter met de schrik vrij. Laatste man Thijs van Eerden stapte in het strafschopgebied iets te laat in en leek een overtreding te maken op spits Vennink. Heel LSVV schreeuwde om een penalty, dus rode kaart, maar scheidsrechter Lampers wuifde alles weg. De woedende LSVV’ers gooiden er nog maar weer eens een vleugje gif tegenaan en waren in de 30e minuut dicht bij de gelijkmaker. Een ziedend schot van den Berg eindigde op de lat. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Een handige actie van Thijn Ursem in het strafschopgebied lokte een overtreding uit van verdediger Wijker. Nu ging de bal wel op de stip. Thijn Ursem zelf kende geen genade. 0-2. Jammer genoeg hield de voorsprong niet stand tot de rust. In de 44e minuut was het de vrijstaande de Ruiter die de aansluitingstreffer scoorde. 1-2.

Na de thee werd er door LSVV nog maar weer eens een schepje energie bovenop gedaan. Helaas moest bij FCU Kick Smit geblesseerd afhaken. In de 53e minuut kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte. Weer was het Ruiter die het vonnis velde. 2-2.  Vanaf dat moment werd nog meer een fysieke strijd waarin ook FCU zich niet onbetuigd liet. Het zit niet zo in de aard van “onze” jongens maar ze deden het wel. En toch had FCU nog kunnen winnen. Een prachtige aanval in de 91e minuut met dito goal van Thijn Ursem werd vanwege buitenspel afgekeurd. En daar had menigeen zijn twijfel over. Enfin, een punt was vandaag ook goed genoeg. Leerzaam was het ook, namelijk, hoe je te wapenen tegen een fysiek sterke ploeg als LSVV. Op basis daarvan verdiende zij ook wel een puntje.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: de Haan, de Meij, Vrouwe, van Eerden, Wilffert (59e van der Werff), Kick Smit (45e Ouwehand), Duijn, Q.Koster, Ursem, Kjell Smit (59e van Rossum), van den Booren (79e B.Koster).